10.2.2024

„Raduj se ze života, který jednou nečekaně skončí…“ Těmito slovy lze vyjádřit význam masopustu, který předchází období čtyřicetidenního půstu před Velikonocemi. Dříve než o Popeleční středě zazní ono známé „Pamatuj, že jsi prach a v prach se obrátíš!“ se lidé rok co rok společně veselí, jedí a pijí, aby alespoň na pár chvil zapomněli na každodenní starosti. Podle tradice jsou si o masopustu všichni rovni a každý může být tím, kým chce.

Osmnáctý masopustnímu průvodu masek se na svoji cestu centrem města vypravil v sobotu 10. února 2024. Sraz účastníků proběhl před chebským divadlem ve 13:45. Ve 14 hodin pak průvod masek vyrazil směrem k radnici, aby si od vedení města vyžádal souhlas.


Průvod pokračoval do Březinovy, Dlouhé a Jateční ulice, odkud se vrátil zpět na náměstí, kde byla pohřbena basa. Účastníci průvodu byli následně pozváni do muzea, kde na ně čekala hudba, občerstvení a také pohádkové představení pro děti. Pro všechny zúčastněné masky byla připravena odměna.


Pořadatelé masopustního průvodu 2024:
město Cheb, Muzeum Cheb, Městský dechový orchestr, Základní umělecká škola Jindřicha Jindřicha a Západočeské divadlo v Chebu.

MUZEUM CHEB