9.4.2022

Po dvouletém vynuceném odkladu zve Muzeum Cheb své návštěvníky a příznivce na tradiční velikonoční jarmark v muzeu, který se bude opět konat ve výstavních prostorách muzejní expozice. Na návštěvníky budou čekat početná zastavení věnovaná tradičnímu řemeslu a rukodělné výrobě. K těm nejpřitažlivějším budou zcela určitě  patřit ty, které dají nahlédnout přímo pod šikovné ruce tvůrců.

Všechny návštěvníky zcela jistě potěší řada řemeslných ukázek, které si budou v mnoha případech moci také sami vyzkoušet: paličkování, rozmanité výzdobné techniky pro velikonoční vajíčka, pletení pomlázek a košíků, tradiční předení na kolovratu. Chybět nebudou ani  ukázky oblíbených technik, které pracují s papírem.

Se svými výrobky pro jarní a velikonoční výzdobu se představí studenti Střední integrované školy v Chebu. Nebude chybět oblíbená velká perníkářská dílna. Děti si pohrají s výzdobou velikonočních vajíček. Muzeum provoní ochutnávka tradičních velikonočních pokrmů.

V průběhu dne bude na všechny v Muzeu Cheb čekat i bohatý doprovodný program. V programu velikonočního jarmarku nebudou chybět oblíbená vystoupení dětských souborů. Představí se pěvecký soubor Koťata z 5. ZŠ, děti z literárně dramatického oddělení a pěvecké soubory ZUŠ v Chebu. Nebude chybě ani pohádka v podání Divadla loutek z Karlových Varů.

Stejně jako v minulých letech i letos je  pro dětské školní kolektivy připravena výtvarná soutěž, tentokrát pod názvem Jarní dekorace. Soutěžní dekorace bude možné přinést do muzea 5. a 6. dubna. Návštěvníci muzea pak budou moci hlasovat o vítězné práci ve dnech 9. až 29. dubna. Vyhlášení vítězů proběhne 5. května ve Valdštejnské obrazárně Muzea Cheb.